Om oss
Speedway, er en høyst spesialisert motorsykkelidrett. Kjøringen foregår på en spesialbygget oval grusbane på 275-400 meters lengde, og alltid mot klokkens dreieretning. Syklene er også meget spesielle, med en kraftig ensylindret metanoldrevet 500 cc motor. Den sitter i en spartannsk ramme med store smale hjul.

Syklene
Klasser for slagvolum inntil 80, 125, 250 og 500 kubikk. Også 350 kubikk og over i enduro. Crossykler kan ikke kjøres på offentlig vei eller terreng, og det er innført en registrering av endurosykler for kjøring på offentlig vei til/fra trening og konkurranser.

Sikkerhet/Utstyr
Påbudt med crosshjelm/briller, en "brynje" til skulder, rygg og bryst, bukse/trøye av slitesterkt materiale, samt solide, knehøye lærstøvler.

Førerkrav/Aldersgrense
Det kreves lisens for å stille til start og trening. Man kan løse engangslisens for et enkelt løp/trening, men for varig lisens må man være tilsluttet NMF-klubb, ha legeattest for cross/enduro, samt gjennomføre og bestå et lisenskurs med teori og praksis. Aldersgrense for motocross er intill 80 kubikk 12 år, intill 125 kubikk 14 år. Intill 250 kubikk 16 år, over 250 kubikk 18 år. For enduro er det 16 år intill 250 kubikk og 18 år over 250 kubikk.

Praktiske råd
Ta kontakt på post@nmkoslo.no for mer informasjon og råd.
Logg inn