Roadracing Om sporten / Linker
Sturla signert for full sesong i 125cc i MotoGP.Sturla signert for full sesong i 125cc i MotoGP.
Postet av admin den 18-03-2014 12:10:48

MotoGP serien er et av verdens største idrettsarrangement dersom man ser på tilskuerantall og TV dekning. Det er ikke uvanlig med 200.000 tilskuere på en løpshelg, og løpene sendes direkte til 300 millioner TV-seere.

Teamet han har inngått kontrakt med er et av de aller beste. De har utviklet førere som Loris Capirossi, Marco Simoncelli og Rafaele de Rosa. I år har de tatt både seire og podiumplasser med førerne Andrea Iannone og Jonas Folger. Sturla blir teamkompis med tyske Jonas Folger, og begge førerne flyttet til teamets treningssenter i Bologna over nyttår. I Bologna blir det trening med bl. a motorcross, supermotatard, landeveissykling osv frem til sesongstart 11. april i Qatar (flombelyst nattløp). Deretter venter Japan, før "sirkuset" kommer tilbake til Europa. Alt i alt er det 17 løp fordelt på Midt-Østen, Japan, Europa, USA, Malaysia og Australia. Nærmeste løp for oss nordmenn foregår på Assen i Holland 26. juni.

Med sin avtaleinngåelse med Ongetta ISPA/Worldwide Racing Team tar Sturla nå steget til å bli profesjonell motorsykkelkjører med et profesjonelt trenerteam rundt seg. I Italia venter 6 dagers "arbeidsuke", og Sturla kommer til å bo sammen med de tre andre førerne i teamet. Og teamet lever opp til navnet sitt ved å ha knyttet til se førere fra henholdsvis Norge, Tyskland, Malaysia og Italia.

Motorsykkelen Sturla skal kjøre er en Aprilia 125 ccm. Dette er en rendyrket racersykkel, og toppfarten er 260 km/t. Teamet er ansett å være et av de beste i 125 klassen, og de har tatt flere VM titler. De er også kjent som et bra utviklingsteam, både når det gjelder maskinmateriale og førere.

Sturlas mål for 2010 er å komme på poengplass i alle løp, og han kommer til å jobbe knallhardt for å komme topp 10. Han er imidlertig ydmyk i forhold til at han nå stiger opp til det absolutte toppnivået i internasjonal roadracing, og er veldig realistisk til at det kan ta 2 - 3 år for å stabilisere seg helt i toppen.

Tilbake
Logg inn